Soaked

 

‘You soaked me!’
Een mannenhoofd steekt door het kleine schuifraam van de Bunk-camper. ’s Mans kin hangt vlak boven het pitje van het gaskomfoor waar net nog een fluitketel stond. De man mag wel oppassen, ik blijkbaar ook. Ik zit met een kop thee in de hand en een mond vol tanden terwijl de Schot me kwaad blijft aankijken. De vingers van zijn linkerhand krullen om het raampje wat hij heeft opengeschoven, zijn klauw kan hij zó naar binnen steken.
Na een paar seconden komt eruit: ‘You have to drive more carefully!’

Dat is onmogelijk.

Dit land nodigt niet uit tot roekeloos rijden. Zeker niet voor een rechtsrijder in een brede huurcamper, op smalle kapot gereden wegen met automobilisten die auto, bus, of truck schots en scheef door de bochten sturen. Bovendien heb ik autochtonen achter de bumper gehad die me maanden tot meer snelheid dus wat zeurt deze man?
Ik weet niet wat hij van me wil maar zijn aura noopt tot voorzichtigheid, zijn ogen dwingen tot een respons, ik zit om woorden verlegen en kan niks anders bedenken dan een zacht gesproken ‘Sorry’ ook al weet ik niet waarom. De man schuift het raampje van de camper dicht, loopt soppend over het gras naar zijn woning waar hij zijn sokken kan uitwringen. Kennelijk ben ik wat te hard door een diepe plas gereden en ontving hij een onvrijwillige stortdouche. Zou kunnen, regen genoeg hier. Plassen genoeg hier, plassen die niet zijn te ontwijken.
Ik herinner me deze opvallende man niet en de volgende dag wordt het mysterie opgelost. Als ik de camping verlaat passeer ik een identieke Bunk-camper, zelfde bus, zelfde kleur, zelfde belettering.
Ontslagen van schuldgevoel zet ik koers naar Isle of Skye waar ik de volgende dag zélf gesoaked wordt.

Ach, smalle autowegen met diepe sporen en smalle voetpaden daarlangs getrokken: It’s part of Scottish Nature. Nu valt me de juiste respons te binnen: You soaked me? – Bad luck!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑