SKVR

VERS #4 is de vierde verhalenbundel van de Rotterdamse SKVR. Aan deze bundel mocht ik een bijdrage leveren. Op 23 juni 2016 presenteerde ik de bundel met mijn acht medeschrijvers in de bibliotheek van Rotterdam.

In de verhalenbundel staan zeven verhalen en twee gedichten die, onder begeleiding van Pim Wiersinga, vereeuwigd mochten worden. Hieronder vindt je een kort stukje uit mijn verhaal “Op zoek naar geluk”, over een man die tijdens zijn zoektocht dreigt te verzinken in drama.

Op zoek naar geluk

Vandaag was het een mooie dag, daar zijn Hilde en ik het over eens. Over het weer hebben we niet te klagen al doet een donkere streep aan de horizon de geboorte van een storm vermoeden. De wind trekt aan, enkele blaadjes dwarrelen naar beneden en vleien zich neer op de klamme tuintafel waar we deze dag besluiten.

‘Dank je wel schat,’ zeg ik, als Hilde een biertje tussen de blaadjes plant. Voor zichzelf heeft ze thee meegenomen. Ze gaat zitten en nipt voorzichtig aan het drankje. Ze blaast iedere keer, voordat haar lippen de thee kunnen raken, de hitte van het slokje af. Ik hang achterover in een stoel en gooi mijn benen op de tafel, mijn schoenen zijn uit, mijn sokken stinken niet. Hilde trekt een vies gezicht. Ik weet dat ze het niet leuk vindt, tegen mijn voeten aan te moeten kijken en ik heb de keuze: tussen genot en chagrijn. Ik kies voor het genot. Een heerlijk moment is het, de kinderen zijn bij hun lievelingsopa en ontspannen luister ik naar het geruis van de blaadjes in de wind die koel en warm is tegelijk. Een moment dat beladen wordt door Hilde’s zwijgen. Haar chagrijn deert me niet, vanaf nu blijf ik bij mezelf. En met mezelf vermaak ik mij. De stilte voedt mijn gemak en ieder vallend blaadje maakt mijn rugzak een beetje lichter.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑